Συχνές Ερωτήσεις

Ποιά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων:

Η καλλιέργεια-παραγωγή βιολογικών προϊόντων στηρίζεται στις γνώσεις του παραδοσιακού αγρότη και κτηνοτρόφου. Τα βιολογικά προϊόντα είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία παράγονται με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες(πχ τα ζώα έχουν πρόσβαση σε βοσκότοπους και σε υπαίθριους χώρους έτσι ώστε να ζουν σε φυσικές συνθήκες). Οι τροφές των ζώων δεν περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, δεν περιέχουν αντιβιοτικά ή ορμόνες και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά λιπάσματα.

Γιατί να τρώμε βιολογικά τρόφιμα?

Είναι σαφώς πιο υγιεινά με υψηλότερη θρεπτική αξία, καθώς δεν αναπτύχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους παραγωγή. Συχνά τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα από τα συμβατικά…Μυρίζουν Χωριό!!

Πώς διακρίνουμε τα βιολογικά προϊόντα;

Ένα προϊόν για να είναι βιολογικό πρέπει να φέρει στη συσκευασία του το ειδικό σήμα πιστοποίησης του οργανισμού που το έχει ελέγξει σε όλα τα στάδια παραγωγής του, καθώς και τον ειδικό αριθμό πιστοποίησης. Τα προϊόντα της ΒΙΟΦΑΡΜΑ Α.Ε. ελέγχονται από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων - ΔΗΩ.

Πού μπορώ να βρω τα προϊόντα της ΒΙΟΦΑΡΜΑ Α.Ε. ;

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσα στην ιστοσελίδα μας, ή αλλιώς επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο  - ΒΙΟΦΑΡΜΑ Α.Ε. : +302105325701-702.

Τι είναι τα προϊόντα Π.Ο.Π ?

Σαν προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ορίζονται τα προϊόντα τα οποία προέρχονται από μία συγκεκριμένη περιοχή και των οποίων η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως στο συγκεκριμένο γεωγραφικό περιβάλλον. Η ΒΙΟΦΑΡΜΑ Α.Ε.  παράγει και προσφέρει Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Η Φέτα (Π.Ο.Π.) της ΒΙΟΦΑΡΜΑ Α.Ε. παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα-με ιδιαίτερη φροντίδα και τεχνογνωσία-και ξεχωρίζει για την εξαιρετική της γεύση.

Τι είναι προϊόντα με πιστοποίηση DEMETER?

Τα προϊόντα που έχουν πιστοποίηση και σήμα DEMETER είναι σύμφωνα με τις αρχές της Βιοδυναμικής Καλλιέργειας. Με τη Βιοδυναμική καλλιέργεια, η γη θεωρείται ως ζωντανός οργανισμός, κάθε ενιαίο τμήμα προς καλλιέργεια ως μια αυτάρκης οικολογική ενότητα και η γεωργία ως πράξη που διεγείρει τις δυνάμεις οι οποίες επενεργούν στη φύση, δημιουργούν και ρυθμίζουν τη ζωή των φυτών.

Με τη παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται σταδιακά η αύξηση της φυσικής γονιμότητας των εδαφών, η ευρωστία και ανθεκτικότητα των φυτών και των γεωργικών ζώων, η οικολογική ισορροπία, η παραγωγή τροφής για τον άνθρωπο πολύ πιο καθαρής από βλαβερές ουσίες, με μεγαλύτερη πληρότητα σε ωφέλιμα συστατικά, καλύτερη αποδοχή από τον ανθρώπινο οργανισμό, μείωση των αλλεργιών και γενικά ενίσχυση της υγείας, ακόμη και της ψυχικής. 

 

Φόρτωση ...