Βιολογική Μανούρα Σίφνου κεφάλι 500-550 γρ.
Βιολογική Μανούρα Σίφνου κεφάλι 500-550 γρ.

Μανούρα Σίφνου BIO κεφάλι 500-550 γρ.

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 196

10.30

(Συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.)

Βιολογική Μανούρα Σίφνου κεφάλι 500-550 γρ.

 

Η γυλωμένη βιολογική Μανούρα είναι από τα πιο ονομαστά τυριά των Κυκλάδων και παράγεται

αποκλειστικά από την εταιρία Βιοφάρμα ΑΕ.

Ένα τυρί υποκίτρινου χρώματος από πρόβειο, κατσικίσιο & αγελαδινό γάλα που

παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Σίφνου .

Κατά την διαδικασία τυροκόμισης διαχωρίζεται το τυρόπηγμα από το τυρόγαλο & τοποθετείται σε ειδικά καλαθάκια που

λέγονται τυροβόλια για να πάρει το τελικό του σχήμα . Τα τυροβόλια αναστρέφονται για 3 έως 4 μέρες και το τυρί αλατίζεται.

Κατόπιν το τυρί τοποθετείται σε ξύλινα ράφια για να ωριμάσει για περίπου 4 μήνες .

Αφού ωριμάσει πλένεται καλά με κρύο νερό & όταν στεγνώσει μπαίνει σε κόκκινο κρασί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Μετά βουτιέται στην οινολάσπη (γύλη από το κατακάθι του κρασιού που μένει στον πάτο του βαρελιού) και από πάνω βάζουμε τοπικά βότανα. Στη συνέχεια διατηρούνται στο πύλινο κιούπι .

Στο κιούπι τα αρώματα της οινολάσπης διεισδύουν στο τυρί και τη κάνουν πεντανόστιμη

δημιουργώντας έτσι ένα κρασοτύρι, με πικάντικη γεύση, ξεχωριστό άρωμα και χαρακτηριστική μαύρη φλούδα.

Στην Σίφνο η Μανούρα διατηρείται εκτός ψυγείου παραδοσιακά.

Από την ξήρανση - ωρίμανση το τυρί καταλήγει με πολύ μικρή υγρασία.

Είναι ένα τυρί που αρέσει σε όλους !!!

 γιατί έχει μια διαφορετική γεύση από τ άλλα τυριά, είναι τυρί της παρέας

 και καταναλώνεται με ευχαρίστηση με πολλούς τρόπους

είναι κορυφαίος μεζές για κρασί & τσίπουρο κλπ

συνοδεύει ειδικά μαγειρευτά πιάτα

σκέτο ως επιδόρπιο μαζί με φρούτα - λαχανικά


Ζυγιζόμενο είδος

Τιμή Κιλού: 20.50 €

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα παρακάτω.

Κανένα
Φόρτωση ...